Zapuštate Gospodnji dom
9 svjedočanstava E. White na hrvatskom jeziku
 
Zapuštate Gospodnji dom PDF Ispis E-mail
Autor aleph   
Utorak, 16 Kolovoz 2016 05:24

 

"Agej je neodlučnima uputio ozbiljno pitanje: "Je li vama vrijeme da sjedite u kućama svojim obloženim daskama, a ovaj je dom pust? Zato ovako veli Gospodin nad vojskama: uzmite na um putove svoje." Zašto ste učinili tako malo? Zašto se brinete za svoje vlastite kuće, a zapuštate Gospodnji dom? Gdje je onaj nekadašnji žar koji ste pokazivali za obnovu Gospodnjeg hrama? Što ste postigli služeći sami sebi? Želja da ne zapadnete u siromaštvo navela vas je da zanemarite hram, no zbog toga vas je stiglo upravo ono čega ste se bojali."

- Proroci i kraljevi, str. 574.

"Bog ne procjenjuje svoju crkvu po njenim vanjskim prednostima, već po iskrenoj pobožnosti po kojoj se razlikuje od svijeta. On je vrednuje po tome koliko su njeni članovi napredovali u spoznaji Krista i u duhovnim stvarima...

 

Zajednica vjernika može biti najsiromašnija na svijetu, može biti bez ikakve izvanjske privlačnosti, ali ako njeni članovi imaju načela Kristovog karaktera, anđeli će im se pridružiti u bogoslužju. Izrazi hvale i veličanja. koji izviru iz zahvalnih srca, uzlazit će k Bogu kao ugodna žrtva." - Proroci i kraljevi, str. 565,566.

 

You have no rights to post comments

Copyright © 2018 Ellen G. White. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom.. Free joomla themes
Free joomla themes by Lonex.