Odbacite svoje idole!
9 svjedočanstava E. White na hrvatskom jeziku
 
Odbacite svoje idole! PDF Ispis E-mail
Autor aleph   
Četvrtak, 11 Kolovoz 2016 05:15

 

"Mnogi stvaraju sami sebi suvišnu brigu i posao posvećujući i vrijeme i misli nepotrebnom ukrašavanju svojih kuća. Da bi se oslobodili od tih sklonosti, bit će im potrebna sva Božja sila, jer je to u pravom smislu riječi idolopoklonstvo." - Odabrane poruke, 2. knjiga, str. 317, 318.
"Prakticirajte štednju u svojim kućama. Mnogi vole idole i klanjaju im se. Odbacite svoje idole! Odrecite se svojih sebičnih zadovoljstava! Molim vas, nemojte trošiti novac na ukrašavanje svojih kuća jer je to Božji novac koji će se jednoga dana ponovno zatražiti od vas." - Svjedočanstva, sv. 6, str. 450.
"Kuće i odjeću svih koji vjeruju u uzvišenu istinu za današnje vrijeme treba obilježavati puritanska skromnost i jednostavnost. Sva sredstva nepotrebno potrošena na odjeću i ukrašavanje naših kuća rasipanje su Gospodnjeg novca. To je zakidanje Božjeg djela da bi se zadovoljila oholost." - Svjedočanstva, sv. 5, str. 189.
"Kad bismo samo imali skromnije želje, kad bismo manje čeznuli za stvarima do kojih je teško doći, a više cijenili krotak i miran duh koji je u Božjim očima vrjedniji od dragulja! Jednostavnost, krotkost i prava ljubav i od najskromnijeg će doma napraviti raj." - Svjedočanstva, sv. 4, str. 622.
 

You have no rights to post comments

Copyright © 2018 Ellen G. White. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom.. Free joomla themes
Free joomla themes by Lonex.