9 svjedočanstava E. White na hrvatskom jeziku
 
Home Citati iz knjiga E. G. White Citati iz knjiga Suboti pripada daleko više svetosti
Suboti pripada daleko više svetosti PDF Ispis E-mail
Autor aleph   
Petak, 22 Srpanj 2016 11:23

 

"Suboti pripada daleko više svetosti nego što joj pridaju mnogi koji tvrde da je svetkuju. Oni koji nisu svetkovali subotu prema četvrtoj zapovijedi - ni po slovu ni po duhu - obeščastili su Gospoda i On ih poziva na reformaciju po tom pitanju.

Na samom početku četvrte zapovijedi Gospod je rekao: ''Sjeti se!' Znao je da će čovjek usred mnoštva briga i problema doći u iskušenje da se opravdava što ne može u potpunosti ispuniti zahtjeve Zakona, ili će zaboraviti na njegovu svetost i važnost, i stoga je rekao: 'Sjeti se da svetkuješ dan subotnji.' (Izlazak (2. Mojs.) 20:8).

 

Tijekom cijeloga tjedna trebamo imati na umu da dolazi subota i pripremati se za nju da bismo ju mogli svetkovati u skladu s četvrtom zapoviješću. Subotu ne trebamo svetkovati samo po zakonu, već trebamo shvatiti da ona ima i duhovno značenje koje se proteže na sve postupke u našem životu. Svi koji gledaju na subotu kao na znak između njih i Boga, pokazujući da je On Bog koji ih posvećuje, predstavljat će načela Njegove vladavine i provesti u život zakone Njegova kraljevstva. Njihova će svakodnevna molitva biti da posvećenje subotnjeg dana počiva na njima. Svakog će dana imati zajedništvo s Kristom i svojim primjerom predstavljati savršenstvo Njegova karaktera. Svakog dana njihova će svjetlost obasjavati druge kroz dobra djela koja će činiti." - Svjedočanstva, sv. 6, str. 353, 354.

 

You have no rights to post comments

Copyright © 2018 Ellen G. White. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom.. Free joomla themes
Free joomla themes by Lonex.